Lammytterfilé med rostad vitlökscreme.
Gårdagens varmrätt då? Det blev lammytterfilé. Hade först tänkt ha rödvinssås till men vi kom på att vi hade ju inget rödvin hemma och en söndag är det ju lite svårt att få tag på det... Så efter lite googlande så blev det till slut en rostad vitlökscreme.

Till denna rätt behöver du:
Lammytterfilé
Delikatesspotatis
Sötpotatis
Morötter
Rapsolja
Örtkryddor
4 vitlöksklyftor
1 dl färskost
1 dl kvarg
Salt, peppar
Citronsaft
Skala 4 st vitlöksklyftor och lägg i en liten kastrull. Häll på olja så att dom nästan täcks. Rosta i oljan tills dom blir gyllenbruna. Ta bort kastrullen från plattan. Låt klyftorna ligga kvar i oljan några minuter (dom mjuknar då). Plocka upp klyftorna och mosa med gaffel i en bunke (kan vara lite svårt, jag fick använda stavmixern tillsammans med övriga ingredienser). Blanda i färskost och kvart. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Ställ kallt fram till servering.
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela sötpotatisen i lagom bitar. Gör likadant med morötterna. Lägg allt tillsammans med potatis i en bunke. Häll på olja, örtkryddor, salt och peppar. Blanda om och häll ut på en plåt och rosta i ugnen i 30-40 min, tills dom blivit mjuka och fått fin färg.
Salta och peppra ytterfilén, stek till valfri stekgrad. Låt vila, skär upp och servera med resten.
Smaklig spis!