Souvlaki och Tzatziki.

Kyckling, Kött, Middag / Permalink / 0
 
Igår blev vi sugna på lite grekiskt till middag. Kan det vart värmen som inspirerade oss? 
 
Vi körde på en liten buffé, gjorde köttfärsbiffar och souvlaki. Till serverades tzatziki och potatishalvor med smak av svartpeppar och havssalt (köpta från frysdisken).
 
 
Souvlaki
ca 1 kg Fläskfilé eller kyckling
4 msk olivolja
4 kvistar färsk rosmarin
Rivet skal från 1 citron
4 vitlöksklyftor
Salt och peppar
 
Putsa fläskfilén/kycklingen och skär i lagom stora bitar. Finhacka vitlöken och rosmarinen, blanda med resten av ingredienserna. Häll över köttet. Låt marinera minst 2 timmar, men helst över natten. Stek i grillpanna eller grilla på grill.
 
Tzatziki
När jag gör tzatziki går jag sällan efter några mått, men ingredienserna är desamma.
Turkisk yoghurt (4-5 dl)
2-4 vitlöksklyftor
Salt, peppar
Lite torkad mynta
En skvätt olivolja
En skvätt vitvinsvinäger
Riven gurka
 
Blanda ihop, smaka av och låt stå kallt tills servering.
 
Smaklig måltid!

Ångest!

Vardagsbetraktelser / Permalink / 0
Ångesten är total! 
 
Idag har jag skickat in anmälan till kommunen om dagis till Ellen. Planen just nu är att jag är hemma t.o.m oktober och Niklas är hemma november/december och Ellen börjar på dagis i januari.
 
Att välja dagis var inte lätt. Det finns inte så många som öppnar tidigt. 06.30 är tidigast, men sen finns det iaf ett dagis som har nattöppet och kan ta barn tidigare. 
 
Eftersom vi jobbar oregelbundet och ibland behöver börja tidigt var inte valen så många. Undrar hur andra gör? Eller där kanske inte båda börjat i ottan?!

Glad midsommar.

Vardagsbetraktelser / Permalink / 1
Fast så värst glad vet jag inte om den är. Istället för att sitta på sillunch i Östhammar och ladda för dans runt midsommarstången är vi kvar i lägenheten inne i Uppsala eftersom familjens yngsta medlem tyckte det var en bra idé att börja dagen med att  kräkas några gånger.
 
Nu retas hon med oss genom att vara pigg och alert igen. 
 
 
En delikat lunch är intagen och nu ska jag ut och jaga något att äta till kvällen...
Till top