Är jag naiv?

Vardagsbetraktelser / Permalink / 0
Är med i en grupp på Facebook som heter Heja Livet. Många gånger kan man läsa om överfall, rädslor, ofredanden... Antingen är jag naiv eller så lever jag i en skyddad värld. Nedan är en skärmbild från gruppen, om en händelse.
 
Jag har svårt att förstå den här rädslan. Kan ju kanske bero på att jag bor på landet, sällan vistas ensam inne i stan kvällstid, och sällan är "ute". Här får man vara rädd för ilskna tjädertuppar och vargattacker...
 
Jag förstår ju att klimatet har förändrats senaste åren. När jag bodde i stan hade jag inga problem att cykla eller gå själv i mörkret. Var väldigt sällan rädd. Hur jag skulle känna idag kan jag inte svara på. Nu åker jag i och för sig mest bil och är sällan inne/ute i/på stan...
 
Jag tycker det är skrämmande hur det har blivit. Att man som tjej/kvinna ska behöva vara rädd för att vistas ute ensam.
 

Checka ut.

Vardagsbetraktelser / Permalink / 0
Idag är en sådan dag då jag skulle vilja checka ut från mitt liv.
 
Sambon är sjuk. Ellen lever rövare. Maja sover visserligen... regnet öser ned och det är 6 grader "varmt" ute. Mensvärk och bara allmänt seg.
 
Checka ut från mitt liv med måsten och ansvar, tjat, gnäll och grin. Checka ut och checka in på ett spa, eller ett hotell, bara få vara ensam. Få njuta av tystnaden och ensamheten (har knappt vart ensam på 6 månader). Få sova en hel natt utan att bli väckt. Tanka en massa energi. Ladda för vardagen. Komma hem och checka in som en bättre mamma och trevligare flickvän. Idag känner jag mig inte som något av det. 
 
HÄLSNINGAR hon som önskade att vi har en större soffa...
 
Till top