Mjölkchokladpannacotta

Dessert, Vardagsbetraktelser / Permalink / 0
Pannacotta är ju väldigt lätt att göra. Dessutom väldigt gott! Den här har jag testat göra på Marabou mjölkchoklad och Fazer mjölkchoklad. På Marsbous blir den väldigt söt och på Fazers lite djupare chokladsmak och jag upplever den inte lika söt då. Denna gång blev det på Fazers.


4 portioner
2,5 dl grädde
2 msk socker (det går även med mindre mängd)
100 gr mjölkchoklad
1 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde och socker. Låt koka 30 sekunder. Drag av kastrullen från plattan. Rör ned chokladen, rör ordentligt. Rör ned gelatinbladen. Häll upp i portionsformar och låt svalna i kyl i minst 3-4 timmar.

Gott att garnera med hallon!
Till top