Souvlaki och Tzatziki.

Vi körde på en liten buffé, gjorde köttfärsbiffar och souvlaki. Till serverades tzatziki och potatishalvor med smak av svartpeppar och havssalt (köpta från frysdisken).

Souvlaki
ca 1 kg Fläskfilé eller kyckling
4 msk olivolja
4 kvistar färsk rosmarin
Rivet skal från 1 citron
4 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Putsa fläskfilén/kycklingen och skär i lagom stora bitar. Finhacka vitlöken och rosmarinen, blanda med resten av ingredienserna. Häll över köttet. Låt marinera minst 2 timmar, men helst över natten. Stek i grillpanna eller grilla på grill.
Tzatziki
När jag gör tzatziki går jag sällan efter några mått, men ingredienserna är desamma.
Turkisk yoghurt (4-5 dl)
2-4 vitlöksklyftor
Salt, peppar
Lite torkad mynta
En skvätt olivolja
En skvätt vitvinsvinäger
Riven gurka
Blanda ihop, smaka av och låt stå kallt tills servering.
Smaklig måltid!