Att känna sig hjälplös.

Vardagsbetraktelser / Permalink / 1
I går spenderade vi större delen av dagen på barnakuten. Morgonen började bra med att Ellen gav oss sovmorgon. Efter frukost (gröt, som hon hostade upp med en massa slem) ville hon sova igen efter bara en timme. Ringde till BVC eftersom hon även dagen innan hade velat sova mycket dagtid och haft dålig aptit i flera dagar. Vi sattes upp på en jourläkartid och fick tipset att väcka henne efter bara 1 timme. 
 
När vi hade väckt henne kändes det att något var fel. Hon var trött. Satte vi ner henne lade hon sig bara ned. Satt hon i knäet somnade hon bara. Slö och slapp i kroppen. När hon dessutom kräktes upp vällingen efter en hostattack kändes det som att såhär kan vi inte ha det. 
 
 
 
Vi skippade BVC och åkte till barnakuten istället. Där ville hon bara sitta i mitt knä och sova hela tiden. Efter läkarundersökning, provtagning och inhalation (fortfarande slemmig i lungorna) konstaterades att hon ev var lite uttorkad. Alla andra prover såg bra ut. Vi fick åka hem med ordination om att ge vätskeersättning, 5 ml var 5.e minut. Blev hon sämre, fortsatte kräkas, ha diarré eller inte kissade skulle vi komma tillbaka. 
 
Väl hemma kämpade vi med ersättning. Blev någon kräkning mer men vi kämpade på och fram mot kvällen började hon bli piggare. Efter en natts sömn är hon nu nästan sig själv! 
 
Diagnos då? Magsjuka? Uttorkad? Kräkning pga allt slem? We don't know... Huvudsaken är att hon är bättre!
Till top