Västerbottenpaj.

Paj / Permalink / 0
Till påsklunch på påskafton gjorde jag en Västerbottenpaj, det är ju så gott! Hittade ett recept hos Matplatsen som jag testade, tillsatte dock mer ost än vad som står i receptet.
 
 
 
Pajdeg
3,5 dl vetemjöl
175 gr smör/margarin
2 msk vatten
 
Blanda ihop till en smidig deg, tryck ut i en pajform, nagga och ställ kallt minst 30 min.
 
Fyllning
4 ägg
3 dl grädde
1/2 dl majonnäs
4 dl riven västerbottenost
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Vispa ihop fyllningen och häll i. Grädda ca 30 min, tills pajen fått fin färg och fyllningen "stannat".
 
Servera med vispad creme fraiche eller gräddfil och rödlök och valfri rom/kaviar.
Till top